НБУ спростував інформацію щодо рефінансування російських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростував інформацію щодо рефінансування російських банків

Казна та Політика
292
Мітингарі під будинками голови НБУ Якова Смолія та його першого заступника Катерини Рожкової звинувачують регулятора, що той нібито видає банкам РФ рефінансування. Однак банки з російським держкапіталом не мають заборгованості за кредитами рефінансування, а НБУ їх не рефінансує.
Про це повідомляє пресслужба Нацбанку у FACEBOOK.
“Фокус “активістів” під будинками голови НБУ Якова Смолія та його першого заступника Катерини Рожкової дещо інший. Вони звинувачують НБУ, що той нібито допомагає російським банкам працювати в Україні, видаючи їм рефінансування. Але ця інформація не відповідає дійсності. Банки з російським державним капіталом не мають заборгованості за кредитами рефінансування, НБУ їх не рефінансує”, – йдеться в повідомленні.
Більш того, за останні п’ять років вони помітно зменшили свою присутність в Україні – з п’яти на ринку залишилося два, а частка на ринку скоротилася до 2,6% від загальних чистих активів банківської системи. І такий природний вихід російських банків з українського ринку є оптимальним для того, щоб це не позначилося на українській банківській системі та її вкладниках.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас