У Китаї випробували повністю автономне вантажне судно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї випробували повністю автономне вантажне судно

Світ
592
Китайське автономне вантажне судно «Цзіньдоуюнь 0 Хао» 15 грудня 2019 року зробило перший повноцінний випробувальний рейс.
Згідно з повідомленням, опублікованим на сайті Державної ради Китаю, випробування судна відбулися в провінції Гуандун і були визнані повністю успішними.
Автономний транспорт дозволить істотно прискорити перевезення вантажів, одночасно зробивши його безпечнішим. Завдяки використанню автоматизованих транспортних систем, зокрема, можна буде значно зменшити інтервали руху.
Вважається, що найкраще автономний транспорт підійде для роботи на регулярних човникових маршрутах. Як пише Safety4Sea, під час випробувань китайське автономне судно вийшло з порту на острові Дун-ат в Чжухаї і прибуло до пірсу № 1 моста «Гонконг – Чжухай – Макао», що об’єднує однойменні адміністративні центри.
Інші подробиці про випробування не уточнюються.
Будівництвом «Цзіньдоуюнь 0 Хао» займалася китайська компанія Yunhang Intelligent з 2017 року. Електричне судно отримало системи автоматичного судноводіння і дистанційного керування. За оцінкою розробників, в серійному виробництві такі судна будуть на 20 відсотків дешевшими від традиційних транспортних суден.
Операційні витрати на судна типу «Цзіньдоуюнь 0 Хао» також будуть нижчими на 20 відсотків.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас