Чи вдасться українцям повернути гроші за неякісну комуналку - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи вдасться українцям повернути гроші за неякісну комуналку - експерт

Особисті фінанси
577
В Україні механізму визначення температури гарячої води за допомогою лічильників немає. Тому шансів, що людям повернуть гроші за неякісні послуги – мало, розповів Олександр Сергієнко, директор дослідницького центру “Інститут міста”.
“Якщо споживачеві буде здаватися, що температура не відповідає нормам, треба скаржитися на постачальника послуги і викликати спеціальну комісію. Ще спробуй довести, що два дні тому вода з крана була ледь теплою, а сьогодні в котельні температуру підкрутили до необхідної норми”, – говорить Сергієнко.
Пояснює, що при сучасному розвитку техніки температуру гарячої води можна контролювати автоматично. Потрібен лічильник з термопарою і вбудованим чіпом, щоб передавати всю інформацію теплокомуненерго.
“Якщо такий лічильник пройде сертифікацію, то буде коштувати не більше за звичайний – максимум 750 гривень. Але встановлювати треба виключно індивідуальний квартирний лічильник. Загальнобудинковий нічого не дасть. Кожному жителю головне, що у нього в квартирі робиться. Традиційно роздача води відбувається зверху вниз. Тобто ті, хто живе на останніх поверхах, отримують гарячу воду. А нижніх – як пощастить. Вода може охолонути, поки стече по стояку вниз. Надавач послуг відразу скаже, що подав воду температурою 55 градусів, а решта його не цікавить”, – зазначає експерт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас