NASA показала свою «найпотужнішу ракету» (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA показала свою «найпотужнішу ракету» (відео)

Технології&Авто
674
NASA завершила основну стадію будування свої гігантської ракети, яка, як планується, доставить американських астронавтів на Місяць у 2024 році.
Про це пише Science Alert.
Основний ступінь надважкої ракети-носія Space Launch System (SLS) височіє на 65 метрів. Він став найвищим ступенем, який коли-небудь побудували інженери NASA, побивши рекорд «Сатурна-5».
Рекордним є і потужність ракети – до відділення верхнього ступеня, капсули «Оріон», вона розженеться до швидкості 23 Маха.
Розробка ракети, як зазначається, постраждала від затримок та перевищення бюджету. Перший випробувальний політ ракети повинен був відбутися ще в листопаді 2018, а витрати зросли на 29%, з $6,2 млрд до $8 млрд.
Директор NASA Джим Брайденстайн, виступаючи в виробничому центрі Michoud Assembly Facility, назвав цю подію «дуже важливим днем» для космічного агентства.
«Ми досягли значного прогресу в місії «Артеміда-3» і збираємося відправити першу жінку і ще одного чоловіка на південний полюс Місяця в 2024 році», – сказав він.
Нагадаємо: влітку цього року NASA анонсувала свої амбітні плани повернути американців на Місяць до 2024 року. За словами Брайденстайна, на реалізацію місії треба буде від $20 млрд до $30 млрд протягом наступних п’яти років.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас