У Нафтогазі назвали гарантовану ціну на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі назвали гарантовану ціну на газ для населення

Особисті фінанси
1693
Гарантована ціна на природний газ для населення на перший квартал 2020 року становитиме 5,5 тис. грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів).
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
“Крім звичайної щомісячної ціни, яка змінюється з урахуванням поточної ринкової ситуації, Нафтогаз пропонує також гарантовану квартальну ціну, яка буде діяти з 1 січня 2020 року до кінця опалювального сезону”, – ідеться в повідомленні.
Якою буде гарантована ціна з 1 січня 2020 року:
  • гарантована оптова ціна зафіксована на рівні 5500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів);
  • запропонована гарантована ціна на 12% нижче, ніж регульована ціна, за якою Нафтогаз продавав газ захищеним споживачам в січні-квітні 2019 року;
  • кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів в кожному регіоні залежить від витрат на транспортування газу магістральними і регіональними газопроводами, а також від націнки газзбутів.
Як визначалася гарантована ціна:
  • ціна була визначена на основі котирувань на одній із найбільших європейських газових бірж і зафіксована на рівні фактичних форвардних контрактів з поставкою в січні-березні 2020 року, які уклав Нафтогаз.
Кому доступна гарантована ціна:
  • для постачання газу побутовим споживачам;
  • для виробників теплової енергії.
З 1 січня 2020 року і до кінця опалювального сезону всі домогосподарства і виробники тепла автоматично будуть отримувати газ за гарантованою ціною. Для цього споживачам не потрібно робити жодних дій, підписувати додаткові угоди або здійснювати передоплату.

Як заощадити на комуналці

Чи можна відмовитись від гарантованої ціни:
  • будь-який споживач може відмовитися від запропонованої гарантованої квартальної ціни і обрати щомісячну ринкову ціну;
  • у цьому випадку з 10 по 24 грудня таким споживачам необхідно звернутися до своїх регіональних збутових компаній, які запропонують найбільш зручний для клієнта алгоритм відмови від гарантованої ціни;
  • після 24 грудня споживачі, які оберуть щомісячну ціну, не зможуть скористатися гарантованою ціною.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас