Шахраї розробили нову схему телефонних обманів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї розробили нову схему телефонних обманів

Кримінал
4698
До журналістів звернулася жінка, яка стверджує, що з її мобільного зникли всі гроші і ще й борг нараховується щодня. Ми провели власне розслідування і дізналися про схеми телефонних махінацій.
Жертва отримує рекламне повідомлення про фільм, гру або навіть знижку на сукню. І варто тільки натиснути на посилання, і всі гроші знімуть з рахунку. Ще борг виставлять. Саме це сталося у неї. На гарячій лінії жінці сказали, що це оплата нібито за перегляд фільмів. Які вона, звичайно, не дивилася. За умовами, це не має значення – гроші вперед. Але послугу нібито можна вимкнути, відправивши повідомлення на певний номер. Ось тут і є афера.
“Таку SMS я відправила. Було прописано, що вона платна, але наскільки – незрозуміло”, – розповідає потерпіла.
А якщо не просто натиснути на посилання, але і завантажити якусь рекламну гру – під загрозою вже і гроші з кредитки.
“Телефонна картка тимчасово блокується, і після цього людина дізнається, що у неї вже є кредит. Такі скарги надходять масово по всій Україні, це новий тренд 2019 року”, – відзначає Максим Нєсмєянов, експерт із захисту прав споживачів.
А є і, так би мовити, “магічні” телефонні номери. Варто тільки зателефонувати, і результат здивує.
“Ти робиш дзвінок, а з тебе з того боку стягується 17 гривень за хвилину, 50 гривень за хвилину і більше”, – говорить експерт.
Схожі номери аферисти публікують в інтернет-оголошеннях, і відрізняються вони, наприклад, зайвою цифрою. Треба тільки бути уважним.
Якщо ж потрапили на таку аферу, вихід є. Разом з жінкою і експертом із захисту прав споживачів ми направили письмову скаргу до мобільного оператора і тепер прямуємо в офіс. Розібралися швидко – вже через хвилину на телефон прийшло повідомлення про нарахування грошей. Якщо ж у вас така схема не діє – звертайтеся до державних органів щодо захисту прав споживачів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас