День фінансів, 5 грудня: дешеві кредити для бізнесу, відстрочка штрафів для "єврономерів", вплив світової кризи на курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 грудня: дешеві кредити для бізнесу, відстрочка штрафів для "єврономерів", вплив світової кризи на курс гривні

677
Четвер, 5 грудня. Про ухвалені законопроекти і курс гривні.
Дешеві кредити для бізнесу. З 1 лютого 2020 року уряд запустить програму з підтримки малого і середнього підприємництва, яка передбачає доступне кредитування під 5-9% річних. Учасник повинен буде інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.
Нардепи підтримали відстрочку штрафів за авто на “єврономерах”. Сьогодні парламент ухвалив за основу в першому читанні законопроект №2288. Документ призупинив дію нових санкцій, передбачених частинами четвертою-шостою статті 470 і четвертої-шостої статті 481 Митного кодексу.
Ухвалено законопроект про протидію рейдерству. Верховна Рада ухвалила в цілому проект закону №085 про протидію рейдерству. Закон передбачає захист майнових прав власників та користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств в аграрному секторі економіки.
Продовжено податкові пільги для підприємств осіб з інвалідністю. ВР проголосувала за те, щоб звільнити підприємства, засновані особами з інвалідністю, від сплати ПДВ. Дію пільгової ставки (0%) продовжено до 1 січня 2025 року.
Як світова криза вплине на курс гривні. У новому відео на нашому YouTube-каналі експерт розповів про те, що світова криза наближається. За його словами, Україна постраждає, як і всі країни. “Якщо ми будемо ще більше залучати ОВДП і “закривати ними дірки”, не створюючи при цьому реальне зростання ВВП, то це призведе до того, що гривня просяде”, – заявив Олексій Козирєв.
Переваги зміцнення курсу гривні. Заступник голови Національного банку Олег Чурій заявив, що зміцнення курсу гривні до долара у 2019 році є позитивним процесом, який свідчить про збільшення довіри до національної валюти України. На його думку, заклики припинити ревальвацію адміністративним шляхом – це свого роду прояв комплексу неповноцінності, небажання бачити гривню повноцінною валютою, яка може не тільки послаблюватися, але і зміцнюватися.
Водночас, у Мінекономіки пояснили, чому долар падає, а ціни ні. За словами Милованова, зниження цін після падіння курсу долара може тривати до 12 місяців. Цей процес, в першу чергу, пов’язаний з тим, що закупівлі проводять заздалегідь, ціни фіксують наперед, а фінансові плани компаній розробляються відразу на наступний рік.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас