Світова криза: експерт розповів, як вона вплине на курс гривні (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова криза: експерт розповів, як вона вплине на курс гривні (відео)

Особисті фінанси
9738
Багато економічних індикаторів показують, що зараз економічна ситуація в світі нестабільна. Про вплив світової кризи на курс національної валюти розповів Finance.ua фінансовий експерт Олексій Козирєв.
“Криза, швидше за все, буде, тому що світові індикатори показують, що вона наближається. Є вже певні програми, які дозволяють моделювати ситуацію”, – зазначив Козирєв.
Основними джерелами кризи, на думку експерта, є відносини США і Китаю, оскыльки там тривають торгові війни. Другим джерелом кризи стане криза в країнах ЄС, яка пов’язана з перевиробництвом в деяких країнах, отже, це може бути проблемою для євро. Третім джерелом кризи може стати глобальний ринок нафти.
“Всі ці світові протиріччя призведуть у 2020 році до фінансової кризи, яка може вдарити по Україні”, – зазначив Олексій Козирєв.

Картки для зберігання грошей

Вплив світової кризи на Україну може пом’якшитися, на думку експерта, якщо Україна не буде дуже активно залучати гроші нерезидентів і якщо будуть виконуватися всі нормативи Мінфіну щодо виплат за зовнішнім державним боргом.
“Ми постраждаємо, як і всі країни, але ця сума не буде настільки критична, щоб обвалити курс гривні. Але якщо ми будемо ще більше залучати ОВДП і “закривати ними дірки”, не створюючи при цьому реальне зростання ВВП, то це призведе до того, що гривня просяде”, – резюмував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас