Зниження рейтингу Президента відображає ставлення людей до розпродажу держактивів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження рейтингу Президента відображає ставлення людей до розпродажу держактивів - експерт

Казна та Політика
831
Масовий розпродаж стратегічних державних підприємств, який анонсовано ОП та урядом, не призведе до стабілізації економічної ситуації в країні. Більше того, досвід минулих років показує, що держава не отримає від цього запланованих коштів. Звичайно, наміри перетворити ДП на “український секонд-хенд” знижують рейтинг Президента.
Таку думку в коментарі висловив співголова громадської ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгирьов.
“Взагалі масовий розпродаж підприємств (“Укрспирт”,“Укрзалізниця”, державні банки і т. п. – ред.) навряд чи призведе до економічної стабілізації. Це вирішення питання одного року – поповнення скарбниці за рахунок приватизаційних моментів.
Але, як показує практика, ніколи плани з приватизації не виконувалися: попередні уряди, закладали по 12-15 млрд від приватизації, за фактом отримували до мільярда. Тому у мене великі сумніви щодо надходжень в казну реальних коштів від приватизації української економіки.
Більш того, нестабільність політичної ситуації лякає потенційного інвестора. А розпродавати за безцінь – опускатися до рівня “секонд-хенду” в питанні ключових українських підприємств – це не вирішення проблеми апріорі”, – сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас