День фінансів, 25 листопада: продаж "Vodafone", податки для ФОП, "критична ситуація" з "Укрбудом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 листопада: продаж "Vodafone", податки для ФОП, "критична ситуація" з "Укрбудом"

3076
Понеділок, 25 листопада. Тиждень розпочався з великих продажів.
“Vodafone Україна” купили за $734 млн. Російська телеком-компанія МТС 25 листопада офіційно оголосила про продаж 100% частки у Vodafone Україна компанії Bakcell. У компанії повідомляють, що зміна власника не вплине на операційну діяльність “Vodafone Україна”. Компанія продовжує надавати послуги під брендом Vodafone.
А Telenor продав свою частку у «Київстарі». Норвезька компанія Telenor вийшла з капіталу телекомунікаційного холдингу Veon, якому належить російський оператор “Вимпелком” (бренд “Білайн”) і “Київстар”, продавши 157 млн акцій. Це був останній пакет акцій, що належав норвезькому холдингу.
США планують створити національну криптовалюту. Голова Федеральної резервної системи США Джером Пауелл анонсував появу національної цифрової валюти. Цього літа в США також намагалися запровадити свою криптовалюту, оскільки вважали, що китайський «цифровий юань» зможе потіснити долар в міжнародних розрахунках.
А українці вірять у депозити і несуть гроші в банки. Сума вкладів фізичних осіб у банках – учасниках Фонду гарантування вкладів у листопаді склала 458,9 млрд грн, у жовтні цей показник становив 443,6 млрд грн. Вклади в національній валюті склали 259,0 млрд грн. Не забувайте про те, що ви завжди можете більше отримувати до свого депозиту. Досить просто перейти за посиланням.

Бонус до депозиту від Finance.ua 💰

До речі, про банки. Сьогодні ПриватБанк оголосив вартість бренду. За останній рік сумарна вартість бренду ПриватБанку зросла на 26,2% і становить майже $300 млн. Також у 2019 році збільшилася загальна капіталізація торгових марок сектору споживчих товарів, а також e-commerce.
Податки для ФОП в 2020 році. З 1 січня 2020 року суми податків і зборів для платників податків зміняться. Так, для платника I групи ФОП податок становитиме 210,20 грн (мінімум 10% від прожиткового мінімуму), для II групи ФОП – 944,60 грн. Детальніше про податки за посиланням.
А поки що податківці звинуватили мережу магазинів у заниженні суми виторгу на 5000%. Виявилося, що в магазинах однієї мережі за фактом розрахунку за придбане пиво видають покупцям розрахункові чеки, які лише імітують справжні фіскальні.
Зеленського попросили втрутитися в ситуацію з “Укрбудом”. Інвестори, які купили житло в 26 житлових комплексах Києва, що будуються під егідою “Укрбуду”, звернулися до Президента Володимира Зеленського через “критичну ситуацію, що відбувається на будівельних майданчиках протягом останніх 4 місяців” (зупинення будівництва та перенесення строків введення в експлуатацію об’єктів на рік і більше). Також вони мають підозру щодо розкрадання мільярдів гривень інвесторів з використанням імені державної корпорації.
А чи буде продовження… обов’язково дізнаємося.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас