Хто має право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто має право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті

Особисті фінанси
24480
Деяким громадянам відповідно до нормативно-правових актів України надається право безоплатного проїзду у громадському наземному транспорті.
Про це повідомляє “Укрпастранс”.
Так, у 2019 році право на пільги мають такі категорії населення:
Ветерани війни. Учасники бойових дій та особи, прирівняні до них ( в т.ч. АТО), особи з інвалідністю внаслідок війни та особи, які прирівняні до них, особа, яка супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни I групи.
Чорнобильці. Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою.

Картки для зберігання грошей

Особи з інвалідністю. Особи з інвалідністю I, II, III групи, особи з інвалідністю по зору I-II груп, дитина з інвалідністю, особа, яка супроводжує особу з інвалідністю I групи або дитину з інвалідністю.
Інші категорії громадян. Пенсіонери за віком, військовослужбовці, які стали особами з інвалідінстю внаслідок бойових дій, участники бойових дій, ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони та ін, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, діти до 6 років (без зайняття окремого місця для сидіння), діти з багатодітних сімей, постраждалі учасники Революції гідності.

Довідка Finance.ua:

  • Штраф за безквитковий проїзд в поїзді (далекого, приміського сполучення), автобусі міжміського сполучення – 10-кратний розмір вартості проїзду.
  • Штраф за безквитковий проїзд в громадському транспорті (в тому числі за безквитковий проїзд в електричці, якщо мається на увазі міська) – 20-кратний розмір вартості проїзду .
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас