Міжбанк: середа буде найцікавішим днем на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа буде найцікавішим днем на ринку

Валюта
1330
Понеділок, мабуть, буде найцікавішим днем ​​на валютному ринку на цьому тижні з продовженням активного зростання обсягів операцій. Причому як за рахунок місцевих клієнтів і банків, так і завдяки нерезидентам.
Виною всьому – відмінні результати вчорашнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Було продано облігацій на 10,9 млрд гривень в еквіваленті. До бюджету надійде майже $305 млн і близько 3,424 млрд гривень. Інтерес до облігацій був дуже великим (по деяких позиціях навіть в майже в 4 рази більше пропонованого обсягу до розміщення), що дозволило значно знизити їх вартість обслуговування для держави. За доларовими паперами на 764 дні – до в середньому 4,02% річних, за гривневими – на 175 днів – до 14,10%, на 322 дні – до 13,74% і на 1064 дні – до 13,07% річних відповідно.
Сьогодні за цими ОВДП день розрахунків, і для цього інвесторам знадобиться гривня і долар. З одного боку – це додасть пропозицію валюти на міжбанку з боку тих інвесторів, хто буде заводити валюту і продавати її для фінансування гривневих угод. З іншого – може піднести і деякі сюрпризи, якщо частина покупців доларових паперів вирішить витрачати на це не долар безпосередньо, а вийде на ринок зі скупкою долара на міжбанку (маючи гривню від попередніх погашень облігацій) і подальшою його вже відправкою на рахунки Мінфіну в рахунок купівлі валютних ОВДП.
Але в цілому, поки завдяки відмінним результатам аукціону – настрій учасників ринку на зміцнення позицій гривні.
Господарська діяльність підприємств, дії спекулянтів і поведінка готівкового ринку сьогодні будуть лише частково впливати “на погоду” на валютному ринку. Тим більше, що обмінники поки тільки знизили свої цінники (тобто поки грають на зміцнення нацвалюти), а господарські операції клієнтів за своїми обсягами будуть малозіставними з обсягами валютних операцій інвесторів і не зможуть особливо впливати на курс.
Основну скрипку в ціноутворенні по долару сьогодні зіграє Нацбанк. Він продовжить скуповувати надлишок пропозиції на міжбанку і його цінники і будуть визначальними для ринку по курсу.
За нашими прогнозами статистика торгів сьогодні зросте як мінімум до $270 млн при укладенні до 650 угод.
НБУ намагатиметься викупити максимальний обсяг пропозиції долара на міжбанку у нерезидентів через Matching і за нашими прогнозами у регулятора буде можливість купити до $60-70 млн. Це утримає курс від значного просідання. Спекулянти попрацюють в середу в форматі “в дві сторони”, але періодично також постараються в міру можливості погойдати міжбанк протягом сесії, підлаштовуючись під дії великих гравців.
Ми очікуємо на сьогодні зростання обсягів торгів, вихід НБУ зі скупкою долара через Matching і коридор по долару в межах 24,20-24,40 гривень. Нижче котирування американської валюти не просядуть завдяки фактично підтримці курсу з боку нашого Нацбанку, позаяк викуповуючи надлишок валюти на торгах – регулятор знизить тиск на долар.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,41 / 24,44
євро – 26,81 / 26,92
російський рубль – 0,3809 / 0,3817
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас