У листопаді вартість газу для населення збільшиться на 14% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У листопаді вартість газу для населення збільшиться на 14%

Енергетика
1134
Нафтогаз збільшив у листопаді вартість газу для населення на 14,7% – до 4,899 тисячі гривень. Однак це найменша ціна для листопаду за останні чотири роки.
Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.
Умови для тих, хто придбав газ за пропозицією «Газовий запас»:
  • цього місяця регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас» (4874,42 грн за тисячу кубометрів), тож споживачі, які скористались цією пропозицією, зекономлять свої кошти;
  • якщо споживач не використає за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться такому споживачу на його рахунок у повному обсязі.
Найнижча ціна газу:
  • цього місяця найменшою виявилася ціна Нафтогазу для комерційних споживачів на умовах передоплати.

Довідка Finance.ua:

  • Ціна газу для населення в Україні зараз визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням. Формула міститься в постанові КМУ від 03.04.2019 №293 і діє до кінця 2019 року.
  • Для визначення ціни газу за ПСО Нафтогаз обирає найнижчий рівень серед 4 визначених урядом варіантів – ціни Нафтогазу для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Мінекономрозвитку щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозваженої ціни на Українській енергетичній біржі та ціни за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року.

Як заощадити на комуналці

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас