"Укрзалізниця" планує скоротити адмінперсонал на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує скоротити адмінперсонал на 50%

Фондовий ринок
691
Член правління АТ “Укрзалізниця” Желько Марчек заявив, що в 2020 році “Укрзалізниця” почне скорочувати адміністративний персонал. За планом оптимізують працівників цієї категорії на 40-50%.
Про це він розповів в інтерв’ю для проекту “12 облич стратегії Укрзалізниці”, передає прес-служба компанії.
“Триває робота з профільним міністерством, урядом, Світовим банком над програмою поступової оптимізації штату за найближчі 3-5 років. Маємо дорожню карту”, – зазначив член правління.
Він заявив, що “Укрзалізниця” буде позбуватися непрофільних активів. Варто зазначити, що член правління не уточнив, про яку точну кількість людей йдеться.
“Укрзалізниця платить зарплату дроворубам, лісничим і танцюристам. На балансі компанії – сотні підприємств, пов’язаних із залізничними перевезеннями. Ця радянська спадщина змушує нас платити комунальні послуги і податок на землю. В той час, коли з 200 об’єктів соціальної сфери прибутковими є тільки 10. Отже, активів, які не стосуються шляхів, рухомого складу та засобів зв’язку нам доведеться позбутися”, – підкреслив Марчек.
Однак, з продажем непрофільних активів і зменшенням чисельності працівників повинна істотно зростати заробітна плата основного виробничого персоналу. Також будуть розроблені програми, щоб залучати кваліфіковані кадри і зробити залізницю привабливою для молоді.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас