Україна серед лідерів у відкритості даних суверенних емітентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна серед лідерів у відкритості даних суверенних емітентів

Казна та Політика
215
Україна згідно зі щорічним рейтингом Інституту міжнародних фінансів (IIF) увійшла до ТОП-3 країн із найбільшим прогресом серед країн, що розвиваються, у відкритості даних суверенних емітентів.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
“Інститут міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF) випустив щорічний рейтинг якості взаємодії суверенних емітентів із міжнародними портфельними інвесторами та відкритості даних і відзначив Україну як одну з топ-3 країн з найбільшим прогресом у відкритості даних серед країн, що розвиваються”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що у 2019 році оцінка України в сфері відносин з інвесторами (investor relations, IR) зросла на 3,5 бала, збільшившись з 36,5 до 40 з максимальних 42 балів завдяки продовженню політики відкритості та прозорості, застосування Мінфіном найкращих світових практик у сфері взаємодії з міжнародними портфельними інвесторами.
У міністерстві додали, що у цьогорічному звіті IIF Україна стала однією з трьох країн (разом з Ганою та Угорщиною) з найбільшим прогресом у сфері якості поширення даних суверенними емітентами: оцінка відкритості даних зросла на 4 бали – з 32 до 36 з 44 максимальних.
Зокрема, IIF відзначив у своєму звіті, що прогресу вдалось досягти завдяки частковому впровадженню обліку за методологією IMF GFSM 2001, оприлюдненню графіка погашення державного боргу щоквартально та публікації графіка погашення валового зовнішнього боргу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас