Електронні чеки: що зміниться для ФОПів з 19 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронні чеки: що зміниться для ФОПів з 19 квітня

Особисті фінанси
2315
В Україні з 19 квітня 2020 року стануть чинними нововведення, пов’язані з використанням електронних касових апаратів фізособами-підприємцями.
Про це йдеться в законі №128-IX від 20.09.2019.
Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, будуть зобов’язані:
1. Створювати контрольні стрічки в паперовій та/або електронній формі та зберігати їх:
  • на РРО (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг) – протягом трьох років;
  • на програмних РРО у разі розрахункових операцій в режимі офлайн – до моменту передачі розрахункових документів, електронних фіскальних звітів, електронних фіскальних звітних чеків до фіскального сервера контролюючого органу.
2. Проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (із зазначенням коду товарної підкатегорії УКТ ЗЕД для підакцизних товарів), цін товарів та обліку їх кількості.
3. Вести облік товарних запасів, і продавати тільки ті товари, які відображені в такому обліку.
Водночас суб’єкт господарювання зобов’язаний буде надати контролюючим органам під час перевірки документи, які підтверджують облік та походження товарів, що на момент перевірки знаходяться у місці продажу.

Найкращі кредитні картки з кешбеком

Кого не стосуватимуться вимоги:
  • ФОПів на єдиному податку, які не є платниками ПДВ (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

Довідка Finance.ua:

  • Голова Державної податкової служби Сергій Верланов 18 жовтня заявив, що відповідно до закону електронні РРО, які будуть в смартфоні або планшеті, будуть безкоштовними. Держава в особі контролюючого органу Державної податкової служби вже розробила безкоштовну програму, якою зможуть безкоштовно користуватися всі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас