Новосад розповіла, де Україна братиме кошти на реформу шкільної освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новосад розповіла, де Україна братиме кошти на реформу шкільної освіти

Казна та Політика
471
Міністр освіти і науки Ганна Новосад у ефірі Радіо НВ розповіла, скільки коштів знадобиться Україні на реформування освіти та які існують шляхи їх отримання.
«Нова українська школа, зміни в школі мають фінансову підтримку українського уряду. І завдяки децентралізації – з бюджетів українських громад. Якщо ми дивимося на бюджет наступного року, ми закладаємо кошти на впровадження змін у шкільній системі – це 1,4 млрд гривень», — повідомила Новосад.
За її словами, у січні відбудуться офіційні перемовини зі Світовим банком щодо інвестування у систему шкільної освіти в Україні.
«Він нам дасть великий кредит для впровадження цього. Тобто у нас будуть позабюджетні кошти. Це кредит, але це довгі дешеві кошти», — додала Новосад.
Вона також наголосила, що буде особисто працювати з урядом над системним фінансуванням впровадження Нової української школи у старшій ланці.
«Моя мета — закласти такі кошти у бюджетній декларації, яку ми будемо складати наступного року, щоб всі бачили, що те, що декларує міністерство і уряд, також має своє підтвердження у грошовому вимірі», — зазначила міністр.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас