Центробанк Канади замислився про створення власної цифрової валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Канади замислився про створення власної цифрової валюти

Фінтех і Картки
230
Банк Канади розглядає можливість випуску власної цифрової валюти для боротьби з «прямою загрозою», яку несуть криптовалюти.
Як повідомляє The Logic, центробанк вже представив презентацію про ініціативу керівнику банку Стівену Полозу і раді директорів. У ній говориться, що спочатку монета може використовуватися нарівні з готівкою, а потім повністю замінить їх.
“Нам потрібно вводити інновації, щоб залишатися в грі”, – зазначили автори презентації.
Ініціатива має низку переваг і тільки один недолік, говориться в доповіді. Зокрема, цифрова валюта може становити ризики для «стабільного, недорогого фінансування банків (депозитів)».
Крім того, за допомогою нового активу буде набагато легше збирати інформацію про витрати канадців. Отримані дані також пропонується передавати поліції або податкової.
Цифрову валюту можна створити на базі токенів або облікового запису в банку. В ЦБ Канади відзначили, що використання банкнот в цілому застаріває, що створює проблеми для всієї банківської системи.
Якщо регулятор відмовиться від банкнот, це не позначиться на здатності банку проводити кредитно-грошову політику або виступати як кредитор. Тим не менш, автори презентації вважають, що цій здатності можуть загрожувати криптовалюти.
Проте рішення про випуск власної цифрової валюти центробанком ще не ухвалено остаточно, відзначили в ЦБ.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас