Президент підписав закон про "спліт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про "спліт"

Казна та Політика
1448
Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №1069-2 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг”.
Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.
Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента.
Що це означає. Закон передбачає передачу повноважень Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, у частині регулювання та нагляду в системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Решта повноважень Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, передаються Національному банку України.
Нагадаємо, на підпис президенту закон передали 2 жовтня.
Цей закон Рада прийняла 12 вересня. При цьому спочатку ВР схвалила проект закону за основу, це підтримав 301 депутат. Однак спікер парламенту Дмитро Разумков запропонував голосувати за проект закону в цілому, що викликало заперечення у фракції “Європейська солідарність”. Закон все ж був прийнятий за основу і в цілому 296 голосами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас