Підприємці можуть не впоратися з фінансовим і фіскальним тиском після переходу на РРО, - Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці можуть не впоратися з фінансовим і фіскальним тиском після переходу на РРО, - Южаніна

Фондовий ринок
1991
Законопроекти про обов’язкове використання РРО (касових апаратів) і посилення покарання за невидачу чеків малим і середнім бізнесом, ухвалені монобільшістю, призведуть до збільшення соціальної напруги та закриття більшої частини підприємств на спрощеній системі оподаткування.
Про це заявила в ході круглого столу підприємців з депутатами від «Європейської солідарності» народний депутат Ніна Южаніна.
«Якби ми відправили закон на повторне друге читання, то можна було б забезпечити поступове запровадження РРО та забезпечити якісний тест програмного забезпечення та можливість його використання в місцях здійснення підприємницької діяльності», – зазначила вона.
Парламентарій відзначила високий ризик того, що підприємці не впораються з фінансовим і фіскальним тиском, який буде після впровадження закону. А також зазначила, що можливість отримати компенсацію вартості товару за невірний чек або його відсутність може призвести до завідомо неправдивих повідомлень про такі факти з метою наживи. «Ми єдина країна в світі, де розвивається «стукацтво» за невидачу чеків або їх невідповідність. Людина, яка буде повідомляти про порушення, буде отримувати 100-150% вартості покупки. Це призведе до хаосу».
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас