День фінансів, 11 жовтня: картки без номера від monobank, дослідження щодо зарплат у конвертах, купівля страхового стажу — Finance.ua

День фінансів, 11 жовтня: картки без номера від monobank, дослідження щодо зарплат у конвертах, купівля страхового стажу

747
П’ятниця, 11 жовтня. Плани на “Укрпошту”, прожитковий мінімум і накопичувальну пенсію.
Другий етап пенсійної реформи. Впровадження накопичувальної пенсії в Україні планується в 2022-2023 роках. Депутати від “Слуги народу” стверджують, що закон не повинен змушувати громадян відкладати певний відсоток від зарплати. Кожен українець сам має визначитися, скільки він хоче відкладати.
До речі, поки ми всі чекаємо на другий етап пенсійної реформи, рекомендуємо почитати матеріал Анни Ніколаєнко про страховий стаж. І про те, як його можна докупити, якщо не вистачає для пенсії.
Плани щодо прожиткового мінімуму. Як заявив президент України Володимир Зеленський, прожитковий мінімум наступного року буде дорівнювати близько 4300 гривень. За його словами, прожитковий мінімум повинен стати реальним.
До речі, сьогодні нам “підвезли” цікаву статистику щодо зарплат у конвертах за 2018-2019 рр. Наприклад, рівень тіньової економіки в Україні за 2018 рік склав 47,2% від загального обсягу ВВП. А найбільш “тінізованими” секторами економіки були роздрібна торгівля і будівництво.
Якщо вас більше цікавить легальний заробіток, пропонуємо вам за допомогою нового тесту від Finance.ua дізнатися:

Чи досягли б ви успіху, якби відкрили магазин розливного пива? 🍻

Платинові картки від monobank. Сьогодні monobank почав випускати перші в Європі картки без номера, СVV2 і терміну дії. Картки можуть бути з усією інформацією або тільки з прізвищем власника. Вартість картки і можливості використання можна побачити за посиланням.
“Укрпошта” – квазібанк. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій хоче зробити АТ “Укрпошта” квазібанком. Глава “Укрпошти” заявив, що робота над дозволом працювати з коштами населення в рамках обмеженої банківської ліцензії триває.
Нацбанк посилив вимоги до застави за кредитами. Національний банк посилив вимоги до застави за кредитами для екстреної підтримки ліквідності. Це означає, що банки більше не зможуть віддати в заставу Нацбанку права вимоги за кредитами тих позичальників, які мають прострочену заборгованість в інших банках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас