День фінансів, 10 жовтня: кольорові картки ПриватБанку, 11 способів переказати гроші з Польщі, закон про "спліт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 жовтня: кольорові картки ПриватБанку, 11 способів переказати гроші з Польщі, закон про "спліт"

911
Середа, 10 жовтня, запам’яталася прес-конференцією Зеленського, і не тільки:
Важливе з прес-марафону:
Питання ПриватБанку. Зеленський заявляє, що в питаннях ПриватБанку захищатиме інтереси України. Він нагадав, що наступне судове засідання у справі за позовом Ігоря Коломойського про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Мінфіном і особами, які були на той час співвласниками фінустанови, відбудеться 17 жовтня.
Проблема високих «зелених» тарифів. Президент вважає занадто високими надані раніше спеціальним законом “зелені” тарифи і розраховує, що цю проблему буде вирішенд шляхом “спілкування” з компаніями, які отримали такі тарифи.
Гроші на ЗПС аеропорту в Дніпрі. Президент підтвердив, що гроші на злітно-посадкову смугу аеропорту в Дніпрі будуть передбачені в держбюджеті-2020. Нагадаємо, що в держбюджеті на 2020 рік журналісти не виявили фінансування, обіцяне владою на будівництво ЗПС.
Про ліквідацію схем з ФОП. Зеленський підтримує позицію уряду щодо ліквідації схем з оптимізації сплати податків через фізичних осіб-підприємців (ФОП).
За стінами прес-марафону:
Що зміниться в формі податкової декларації? З 1 січня 2020 року платники податків подаватимуть декларацію про майновий стан і доходи за новою формою. Ми вже дізналися, чим відрізнятиметься нова форма податкової декларації від чинної.
Які нові картки почав випускати ПриватБанк? ПриватБанк почав випускати нові кольорові картки з першої лімітованої колекції Mastercard. Як зазначили в прес-службі банку, нова лінійка масових карток ПриватБанку розроблена з урахуванням останніх світових трендів дизайну. В процесі виготовлення використовуються технології і рішення, які раніше застосовувалися тільки для преміальних карток.
Закон про “спліт”: що Нацбанк обіцяє лізинговим компаніям? Ключовим стане рамковий Закон «Про фінансові послуги», де будуть описані основні принципи роботи ринків, а всі специфічні вимоги будуть закріплені в секторальному законодавстві, яке буде розроблятися у співпраці з представниками ринку і експертами. У перехідний період, який триватиме до 1 липня 2020 року, змін в регулюванні для лізингових і факторингових компаній не буде. Про це заявила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.
Як переказати гроші з Польщі в Україну? Згідно з даними польської дослідницької компанії Selectivv в Польщі живуть близько 1,3 млн українців. Хтось працює в сусідній країні наїздами і часто повертається на батьківщину. Вони привозять гроші своїм сім’ям самі. Тим же хто працює там постійно, доводиться думати, як переказувати гроші рідним дистанційно. Finance.ua розповідає, як це зробити.
Яким буде курс долара й чи повернуть ПриватБанк Коломойському? Про це розповідає наш експерт Олексій Козирєв в новому відео:
 
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас