Чи обов`язково замінювати паспорт-книжечку на ID-картку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи обов`язково замінювати паспорт-книжечку на ID-картку

Особисті фінанси
25776
В Україні не обов’язково змінювати паспорт-книжечку на ID-картку, це відбувається за бажанням власника.
Про це повідомляється на сайті Державної міграційної служби України.
“Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Однак у даний час законодавством передбачено обмін паспорта громадянина України зразка 1994 року на ID-картку за бажанням власника”, – ідеться в повідомленні.
У яких випадка видається ID-картка? У всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта зразка 1994 року: втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних власника документа.

Що робити, якщо вкрали документи

Крім того, паспорт-книжечка обмінюється на ID-картку, якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років.

Довідка Finance.ua:

Оформити ID-картку може будь-який громадянин України при настанні 14-річного віку, втраті паспорта, зміні прізвища, замість вклеювання фотокартки до паспорта зразка 1994 року або у разі заміни паспорта зразка 1994 року на ID-картку.
  • Перевірити стан оформлення паспорту у вигляді картки (ID) можна через веб-сайт Державної міграційної служби. Для цього слід ввести дані документа, на підставі якого здійснювалось оформлення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас