Простіше розлучитися, ніж когось звільнити, - Гончарук про зміни до Трудового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Простіше розлучитися, ніж когось звільнити, - Гончарук про зміни до Трудового кодексу

Казна та Політика
3446
Члени парламенту мають намір внести істотні зміни до Трудового кодексу України. Він повинен буде замінити нинішній КЗпП, “вік” якого незабаром досягне 50 років.
У профільному комітеті Верховної Ради журналістам повідомили, що зміни будуть внесені до таких законів: “Про оплату праці”, “Про відпустки” та “Про охорону праці”.
“Кардинально новою стане і процедура звільнення співробітників. Трудові відносини повинні бути повністю змінені. Зараз взяти людину на роботу – те ж саме, що його усиновити, бо простіше розлучитися, ніж когось звільнити”, – коментує зміни в ТК прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Гончарук наголосив саме на затяжній і дуже складній процедурі звільнення співробітників. Її, за його словами, буде змінено в першу чергу. Зараз звільнити працівника можна тільки після винесення двох і більше доган, причому правильно оформлених. Цю норму, каже чиновник, дотримуються деякі роботодавці, тому і програють суди, залишаючись зобов’язаними не тільки відновити співробітника на роботі, але і виплатити йому зарплату за вимушені прогули.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас