Єврокомісія назвала дату тристоронніх переговорів щодо транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія назвала дату тристоронніх переговорів щодо транзиту газу

Енергетика
373
У Єврокомісії оголосили про дату наступної зустрічі між Україною, Росією та ЄС щодо переговорів про укладання нової угоди про транзит російського газу до Європи через газотранспортну систему України. Вона відбудеться 28 жовтня.
Про це повідомив віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович під час брифінгу у Брюсселі.
«Радий приймати наступний раунд тристоронніх газових переговорів з Росією та Україною 28 жовтня. Проведемо їх на основі того фундаменту, який заклали раніше», — повідомив Шефчович.
Він заявив, що всі сторони наразі хочуть укласти новий договір на транзит газу. Ключовим питанням у цьому договорі мають стати обсяги транзиту, оскільки від них також залежатимуть тарифи та українські доходи від постачання російського газу. Також нова угода має бути укладена за європейськими правилами.
Зазначимо, що європейські правила транзиту газу передбачають прозорий процес формування тарифів на газ та його транзит. Відповідно до них компанія, яка постачає газ, не може відповідати за його транспортування, тому від України вимагається розділити свою найбільшу енергетичну компанію — Нафтогаз — та виокремити оператора газотранспортної системи в окрему юридичну особу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас