В Україні будуватимуть бетонні дороги за прикладом Білорусі - Криклій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні будуватимуть бетонні дороги за прикладом Білорусі - Криклій

Казна та Політика
1036
У найближчі 5 років в Україні будуватимуть автодороги із застосуванням сучасних технологій, серед яких і цементобетонні дороги за прикладом Білорусі.
Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час спільного брифінгу з міністром транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексієм Авраменком в рамках Другого форуму регіонів у Житомирі.
«Досвід Білорусі ми переймаємо. У нас навіть є організація «Білавтодор», яка нарощує свій потенціал, підвищуючи конкуренцію. Раніше дороги не будувалися не тільки через відсутність політичної волі та інші пріоритети, але також через відсутність дорожнього фонду. Цьогоріч він буде рекордним і може отримати майже 75 мдрд грн, не враховуючи підтримки міжнародних фінансових організацій. У програмі дій уряду ми поставили дуже амбітну мету щодо 24 тис. км доріг упродовж 4,5-5 років. Там передбачено використання новітніх технологій, серед яких – цементобетонні дороги», – розповів Криклій.
За його словами, цементобетонні дороги не є панацеєю, адже все залежить від кожної конкретної ділянки.
Білоруський міністр у свою чергу зазначив, що в Білорусі модернізовано цементні заводи і ведеться активне будівництво цементобетонних доріг з гарантією експлуатації на 25 і більше років.
«У нас в рамках державної програми ухвалено рішення про порівняльний аналіз будівництва автомобільних доріг з асфальтобетону і цементобетону. Ми модернізували свої цементні заводи і впродовж останніх років ведемо активне будівництво цементобетонних доріг з гарантією експлуатації на 25 і більше років. Практично все нове будівництво – це цементобетонні дороги, і в майбутньому будемо продовжувати таку практику», – додав Авраменко.
Обидва міністри візьмуть участь у круглому столі щодо поліпшення судноплавства на річках Дніпро та Прип’ять.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас