Нацбанк підвищив планові обсяги викупу валюти з ринку на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк підвищив планові обсяги викупу валюти з ринку на 50%

Казна та Політика
1282
Національний банк України підвищив щоденний норматив з викупу валюти з міжбанківського валютного ринку на 50% — до 30 мільйонів доларів щодня.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
У IV кварталі 2019 року Національний банк має намір купувати на міжбанківському валютному ринку до 30 млн дол. США на день для нарощування міжнародних резервів. Це на 10 млн дол. США більше кількісного індикатора, який діяв у II-III кварталах 2019 року. Збереження сприятливої ситуації на валютному ринку упродовж більшої частини цього року дає змогу Національному банку і надалі поповнювати міжнародні резерви, не впливаючи на динаміку курсу гривні, визначену фундаментальними економічними чинниками”, – зазначають у повідомленні.
Там також зазначили, що чиста купівля валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку у січні-вересні 2019 року становила понад 3,9 млрд дол. США. Водночас офіційний курс гривні за цей же період зміцнився на 12,5%.
Можливості для розширення купівлі валюти Національним банком зумовлені появою нових фундаментальних факторів, які визначають пропозицію валюти на міжбанківському валютному ринку. Насамперед йдеться про стійкий приплив коштів нерезидентів в гривневий державний борг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас