Мінцифри розвиватиме цифрові навички українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри розвиватиме цифрові навички українців

Казна та Політика
329
Міністерство цифрової трансформації України поставило за мету до 2025 року забезпечити населення доступом до всіх публічних послуг в режимі онлайн, високошвидкісним інтернетом у кожному населеному пункті та на міжнародних автошляхах, а також дати можливість для розвитку цифрових навичок громадян.
Про це повідомляється у тексті програми діяльності уряду (проект постанови Верховної Ради №2186), оприлюдненому на офіційному сайті парламенту.
“Ми плануємо провести інвентаризацію всіх послуг, що надаються державними органами громадянам та бізнесу. Частини цих послуг необхідно позбутися (в першу чергу, шляхом оптимізації реєстрів, що дозволить прибрати зайві довідки). Усі інші послуги необхідно оптимізувати та перевести онлайн”, – зазначається у тексті.
Наголошується, що важливим кроком є розвиток сучасних електронних способів ідентифікації особистості (наприклад, SMART ID) та створення єдиного порталу послуг усіх центральних органів.
Також у планах уряду створення порталу для моніторингу доступності Інтернету та онлайн-платформи дистанційного навчання для підвищення цифрових навичок українців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас