У Nord Stream 2 доведеться вкласти ще сотні мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Nord Stream 2 доведеться вкласти ще сотні мільйонів євро

Енергетика
1500
Будівництво газопроводу Nord Stream 2 не тільки затягується, а й стає все дорожче.
Про це повідомляє німецька радіокомпанія NDR.
“Будівництво трубопроводу через Балтійське море буде для підприємства Nord Stream 2 набагато дорожче, ніж заплановано”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначають у компанії, це пов’язано з затримкою процедури затвердження в Данії. Датське енергетичне агентство, яке відповідає за процес затвердження, повідомило NDR, що заявки розглядаються. Наразі неможливо оцінити, коли процес буде завершений.
Представник Nord Stream 2 назвав дії Данії тактикою зупинки. Кількамісячна затримка з отриманням дозволу може призвести до додаткових витрат у “кілька сотень мільйонів євро”.
Трубопровід вже коштує понад 9 мільярдів євро. Вже прокладено понад 2000 кілометрів труб.
ЗМІ нагадує, що влада Королівства не схвалила першу заявку на будівництво Nord Stream 2 в 2017 році через свої територіальні води.
В результаті газотранспортний консорціум був змушений подати на розгляд два альтернативні маршрути. Довелося здійснювати подальші дослідження морського дна і робити нові оцінки впливу на навколишнє середовище.
Згідно з інформацією компанії, обидва альтернативні маршрути тепер можуть бути затверджені відповідно до Конвенції ООН про морське право.
На початку “Газпром” планував почати поставляти російський природний газ в ЄС до кінця цього року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас