Міністр інфраструктури запропонував новий принцип розмитнення авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр інфраструктури запропонував новий принцип розмитнення авто

Казна та Політика
3317
В Україні пропонують ввести максимально простий принцип розмитнення авто зі ставкою в один-три долари за “кубик”.
Про ймовірність такого варіанту розповів в інтерв’ю “Економічній правді” Міністр інфраструктури Владислав Криклій.
За його словами, потрібно вивести максимально просту формулу для перереєстрації авто на іноземних номерах. Це дозволить уникнути “спекуляцій і корупції”.
“Ми готові на будь-які речі. Я взагалі пропоную, щоб ввести, як в Грузії, долар, два, або три за “кубик”, – говорить Криклій.
Він переконаний, що прості і примітивні алгоритми значно спростять життя автомобілістів і дозволять відмовитися від послуг різних оцінювачів, адже там, де починається “тяжка калькуляція, там відразу з’являється корупція”.
При цьому він каже, що реалізувати такий план дуже складно з точки зору Мінфіну. Річ у тім, що всі надходження від розмитнення “євроблях” та інших автомобілів вже закладені в бюджет. Потім за ці кошти будуються дороги і фінансується медицина з освітою.
Тому Криклій зауважує, що тільки в співпраці Міністерства інфраструктури з Мінфіном можливо вивести раціональну формулу, тому що якщо громадяни менше заплатять податків, десь менше державні установи або проекти отримають фінансування. Тому баланс знайти досить складно, каже він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас