День фінансів, 25 вересня: прогноз курсу гривні від JP Morgan, безвіз із ще однією країною, винагорода викривачам корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 вересня: прогноз курсу гривні від JP Morgan, безвіз із ще однією країною, винагорода викривачам корупції

1198
Середа, 25 вересня. Про винагороди за повідомлення про корупцію, зміни в роботі держслужбовців, тренди ринку платежів і переказів.
Банкам дозволили округляти суми операцій. Нацбанк поширив на банки право округляти суми касових операцій. Рішення було ухвалено за пропозицією банківської спільноти через вилучення з обігу монет дрібних номіналів.
Перезавантаження державної влади. Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №1066, який спрощує процедуру працевлаштування і звільнення держслужбовців. Завдяки цьому закону у держслужбовців змінюється структура оплати праці: більше продуктивності – вища премія.
Викривачі корупції. В уряді заявили, що згідно із законопроектом про викривачів корупції, на грошову винагороду можуть претендувати тільки ті, хто викрив топ-корупціонерів. Як повідомляє народний депутат Галина Янченко, на певні привілеї має право той, хто знає конкретні факти і прізвища, документи на суму понад 10 млн грн і сповіщає про це правоохоронні органи.
Законопроект про ринок землі подано в Раду. Кабмін затвердив проект закону про ринок сільськогосподарської землі. Згідно з проектом закону, пріоритетне право купівлі землі матимуть орендарі, за умови оплати за ціною, за якою вона продається.
Безвіз з ще однією країною. Україна отримала безвізовий режим з Колумбією. Безвізовий режим передбачає дозвіл на перебування на території іншої країни громадянам без оформлення віз терміном до 90 днів протягом 180 днів.
Прогноз щодо курсу гривні від JP Morgan. Американський банк JP Morgan поліпшив свій прогноз курсу гривні до кінця 2019 року. Банк очікує, що долар в Україні до кінця 2019 року коштуватиме 25,5 гривні. Напередодні там прогнозували, що курс буде на рівні 28 гривень за долар.
Новинки та тренди грошових переказів. У новому відео на нашому Youtube-каналі дивіться огляд конференції PayTech Ukraine 2019 про тренди ринку платежів і переказів України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас