Lockheed Martin уклала контракт з NASA на $4,6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lockheed Martin уклала контракт з NASA на $4,6 млрд

Фондовий ринок
420
Компанія Lockheed Martin отримала контракт на будівництво як мінімум шести космічних кораблів Orion для відправки на Місяць.
Ця угода спрямована на досягнення мети адміністрації Трампа щодо повернення астронавтів на Місяць, йдеться в повідомленні компанії.
NASA розмістило початкове замовлення на три космічні кораблі Orion для польотів на Місяць в рамках проекту Artemis на $2,7 млрд. Космічне агентство планує замовити ще три кораблі у 2022 фінансовому році на додаткові $1,9 млрд.
«Цей контракт ясно демонструє прихильність NASA не тільки Orion, але і Artemis, і сміливому завданню – відправити людей на Місяць в найближчі п’ять років. Ми теж прихильні Orion і Artemis і зробимо ці кораблі з акцентом на вартість, графік і успіх місії», – сказав Рік Амброуз, виконавчий віце-президент Lockheed Martin Space.
NASA може замовити до шести додаткових космічних кораблів Orion протягом терміну дії контракту, що закінчується 30 вересня 2030 року. Якщо агентство виконає цю опцію, компанія буде «використовувати дані про витрати на виробництво космічних апаратів з попередніх шести місій, щоб забезпечити найменшу вартість».
NASA каже, що замовлення космічних кораблів групами по три дозволяє знизити витрати через ефективність ланцюжка поставок. Очікується, що кожен космічний корабель буде повторно використаний принаймні один раз.
«Цей контракт демонструє прагнення NASA забезпечити стійку присутність на Місяці, щоб отримати знання і підготуватися до відправки астронавтів на Марс», – сказав адміністратор NASA Джим Бріденстайн.
Lockheed Martin будує свої кораблі в космічному центрі Кеннеді у Флориді. Компанія заявила, що перший корабель буде готовий «доставити першу жінку і чергового чоловіка на Місяць в 2024 році».
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас