Міжбанк: чи обвалиться долар нижче психологічної позначки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи обвалиться долар нижче психологічної позначки

Валюта
4986
У середу тиск на валюту різко посилиться, і долар має всі шанси обвалитися нижче психологічного рівня в 24 гривні. Основна причина – не особливі зміни в українській економіці за ніч, а результати вчорашнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Він пройшов дуже вдало для чиновників, і до бюджету буде в середу залучено 13,2 млрд гривень.
Іноземці прогнозовано зробили ставку на придбання довгострокових облігацій з терміном обігу майже 5,5 років (тільки їх продали на 12,875 млрд гривень) і буквально завалюють міжбанк валютою – адже сьогодні треба розрахуватися за ці папери.
Гривня в серйозному дефіциті, і НБУ має шанс вкотре істотно поповнити свої резерви. викуповуючи надлишок пропозиції долара на торгах.
Саме продажі валюти під розрахунки за куплені ОВДП і обвалюють котирування. Операції місцевих великих гравців (експортерів та імпортерів) і навіть початок сезону основних виплат відшкодувань ПДВ сьогодні відходить на другий план порівняно з операціями іноземців з купівлі облігацій.
Все перераховане вище — істотно збільшить статистику торгів у середу. Ми очікуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах у межах до 330 млн доларів при укладенні до 650 угод, а котирування американської валюти при такому розкладі попиту і пропозиції на торгах будуть повністю залежати від цінників Нацбанку при викупі надлишку нерезидентського долара на торгах.
За нашими прогнозами у долара є всі передумови впасти нижче психологічного рівня в 24 гривні і увійти в новий коридор 23,90-24,10 гривень. Як і всі останні дні — стримувати обвал котирувань буде НБУ, який продовжить активно скуповувати долар на міжбанку через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,20 / 24,23
євро – 26,61 / 26,64
російський рубль – 0,3796/ 0,3805
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас