В Японії запустили рейсовий автобус без водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії запустили рейсовий автобус без водія

Світ
390
Компанія Sotetsu Bus запустила в Японії перший в країні безпілотний рейсовий автобус.
До 14 жовтня він буде курсувати в тестовому режимі, а будь-який бажаючий зможе проїхати на ньому безкоштовно.
Поки що маршрут автобуса досить скромний – його довжина всього 900 метрів, а максимальна швидкість обмежена на позначці 20 кілометрів на годину. За день, за планом компанії, він повинен здійснювати по 16 поїздок в період з 10 ранку до 16 години дня, коли на дорогах не так багато машин, як в годину пік.
Тестовий період триватиме весь найближчий місяць, до 14 жовтня. У цей час для страховки в кабіні водія сидітиме співробітник компанії, який візьме управління у свої руки, якщо виникне ризик порушення безпеки.
За підсумками випробування керівництво компанії хоче розробити вже дорожню партію безпілотних автобусів з системою автономії четвертого, передостаннього рівня, яка не вимагає постійної уваги від водія і здатна самостійно управляти транспортним засобом. Ці автобуси курсуватимуть за повноцінними маршрутами нарівні зі звичайним громадським транспортом.
Крім безпілотного автобуса, в Японії, як і раніше, працюють над автономним транспортом для Олімпіади, яка відбудеться наступного року. Компанія Toyota, наприклад, збирається побудувати цілу лінійку безпілотників четвертого рівня. Головною машиною без водія стане шоу-кар Concept-i, яким можна керувати за допомогою голосу – очікується, що він візьме участь у церемонії відкриття Ігор і в передачі олімпійського вогню.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас