УЗ планує продати всі непрофільні активи - Кравцов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ планує продати всі непрофільні активи - Кравцов

Фондовий ринок
562
Укрзалізниці необхідно продати непрофільні активи на максимально вигідних умовах, а отримані кошти використати на основну діяльність.
Про це заявив глава правління УЗ Євген Кравцов в інтерв’ю НВ Бізнес.
“У нас є лікарні, цехи з виробництва металопластикових вікон та інші речі, яких треба позбутися. Продати на максимально вигідних для компанії умовах і направити ці кошти в основний вид діяльності.
Але якщо говорити про елеватор, який працює в рамках нашого контейнерного оператора Ліски в районі Одеси, то це спеціалізований елеватор по стафіровці зерна в контейнери. Це дуже затребувана послуга для високоцінних сортів зерна, яке відправляють не традиційним навалочним способом, а в контейнерах.
Кілька років тому було ухвалено рішення інвестувати у такий елеватор, щоб отримати додаткову вартість плюс поліпшити якість послуги саме залізничного перевезення в контейнерах для клієнтів», – розповів він.
За його словами, УЗ готує перелік непрофільних активів, який відпрацьовуватимуть з Міністерством інфраструктури.
«Після цього нам необхідна буде підтримка з боку уряду. У мене є абсолютна впевненість, що така підтримка буде. Зараз це одне з пріоритетних питань”, – додав Кравцов.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас