День фінансів, 9 вересня: законопроект про податкову амністію, ціни на газ, цілодобова робота СЕП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 вересня: законопроект про податкову амністію, ціни на газ, цілодобова робота СЕП

676
Понеділок, 9 вересня. Що буде замість паперових квитків у транспорті, і як повернути гроші, якщо була переплата за комунальними послугами.
Законопроект про податкову амністію. Згідно із законопроектом про податкову амністію, щоб скористатися спецдекларуванням, платнику податків необхідно подати спеціальну декларацію та сплатити податкові зобов’язання за прихованими доходами. Законопроект передбачає загальну ставку 5% і знижену 2,5% – при інвестуванні в облігації держпозики.
Газ для населення. Як повідомляє голова комітету з енергетики і ЖКГ Андрій Герус, газ для населення, у вересні буде дешевший на 115 гривень, тоді як в цілому зниження тарифу на газ протягом останніх 5 місяців становило близько 30%. Також в уряді сподіваються, що в жовтні будуть знижені тарифи на електроенергію для непобутових споживачів.
Як повернути гроші, якщо була переплата за комуналкою. Якщо в квитанціях за послуги ЖКГ почали приходити завищені тарифи, то необхідно оформити звернення щодо повернення коштів. Бланк звернення можна знайти в інтернеті. У бланку вказати свої дані і додати платіжки. Звернення відправити на постачальника послуг.
Відправити гроші можна буде цілодобово. Система електронних платежів буде працювати в цілодобовому режимі. Як стверджують у Нацбанку, це дозволить розширити доступ клієнтів до фінансових послуг, збільшити кількість безготівкових розрахунків, а також дасть можливість банкам і їхнім клієнтам забезпечити проведення чутливих до часу платежів.
Кінець епохи паперових квитків. З 1 листопада в Київському наземному транспорті не продаватимуть паперові квитки, а в метрополітені – жетони і “зелені” картки. У наземному транспорті можна буде використовувати тільки електронний квиток або картку киянина для пільговиків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас