День фінансів, 3 вересня: зняття депутатської недоторканності, sim-карти за паспортами, діджиталізація документообігу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 вересня: зняття депутатської недоторканності, sim-карти за паспортами, діджиталізація документообігу

1007
Вівторок, 3 вересня. Про перші важливі рішення нового парламенту, нові законопроекти і плани.
Зняття недоторканності з народних депутатів. Сьогодні ВРУ схвалила в другому читанні законопроект №7203, який передбачає зняття депутатської недоторканності. Закон набере чинності з 1 січня 2020 року.
Крім того, представник президента у Верховній Раді і перший віце-спікер Руслан Стефанчук заявив, що питання про зняття недоторканності з президента буде внесено на наступному пленарному тижні. За його словами, в парламенті знайдеться достатньо голосів за зняття імунітету з президента України.
Sim-карти за паспортами. Народні депутати внесли законопроект, який передбачає обов’язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв’язку. Всі анонімні абоненти повинні будуть в обов’язковому порядку надати свої особисті дані операторам. У разі прийняття, закон набере чинності 1 липня 2020 року.
Повна діджиталізація документообігу. Дмитро Дубілет повідомив, що з 1 жовтня запрацює електронний документообмін між державними органами. Водночас, є ряд документів, які поки не можна перевести в цифру через закони. Серед іншого, він заявив, що після переведення документів в електронний формат почнеться їх ревізія на предмет необхідності їх існування.
Скасування е-декларування для держслужбовців. Але не для всіх. Президент Володимир Зеленський пропонує зменшити кількість держслужбовців, яким потрібно обов’язково подавати щорічну електронну податкову декларацію. Законопроектом пропонується змінити структуру управління НАБУ, а також зменшити державне фінансування політичних партій і забезпечувати його тільки тим партіям, які пройшли в парламент.
Особливості ринку землі. Після запуску земельної реформи іноземці зможуть в Україні купувати землі сільськогосподарського призначення. Але тільки за умови реєстрації юридичної особи в Україні і сплати податків до бюджету держави. Для українських фермерів планують дати можливість отримати кредит за значно нижчою кредитною ставкою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас