День фінансів, 2 вересня: перша перемога над рейдерством, гривня-іменинниця, перевірка кредитного рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 вересня: перша перемога над рейдерством, гривня-іменинниця, перевірка кредитного рейтингу

669
Понеділок, 2 вересня. Україна зустріла осінь з такими новинами:
Перша перемога над рейдерством. Міністр Кабінету Міністрів і радник глави СБУ Дмитро Дубілет повідомив про першу перемогу в боротьбі з рейдерством. – відкриті дані про юридичних осіб (ЄДР) почали публікуватися щодня. Зазначимо, в Україні є кілька майданчиків, які дозволяють безкоштовно відстежувати такі зміни – OpenDataBot, ПриватБанк, YouControl, LIga, Vkursi.
Національній валюті – 23. 2 вересня 1996 року гривня замінила українські карбованці і стала національною валютою України. Грошова реформа тривала два тижні – з 2 по 16 вересня 1996 року. Які подальші плани Нацбанку щодо національної валюти України – читайте.
Держава в смартфоні або повна цифровізація. Програма “Держава в смартфоні” має бути повністю реалізована в 2020 році. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. “До кінця року ми плануємо зосередитися на інвентаризації країни, ми проаналізуємо всі державні реєстри, всі бази даних, всі наявні об’єкти, всі державні органи і так далі і тому подібне”, – підкреслив він.
До речі, Finance.ua зі свого боку також докладає зусиль для комфортної цифровізації всіх починань українців. Як ще один доказ – запуск сервісу, за допомогою якого кожен читач нашого порталу зможе перевіряти свій кредитний рейтинг абсолютно безкоштовно. Більше того, за допомогою сервісу ви не тільки зможете в онлайн-режимі перевіряти свій кредитний рейтинг, на сторінці результату вас чекають рекомендації щодо поліпшення рейтингу.
Право для “народу” на законопроекти. Президент запропонував внести зміни до статті 93 Конституції України про право законодавчої ініціативи. Про це йдеться в конституційних змінах, які він вніс на розгляд парламенту..
Ресурс – радіочастоти. Мобільним операторам пропонують дозволити спільне користування радіочастотним ресурсом. Депутати пропонують ввести принцип технологічної нейтральності для роботи в радіочастотному спектрі і дозволити мобільним операторам спільне користування радіочастотним ресурсом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас