Китай готує «чорний список» американських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готує «чорний список» американських компаній

Технології&Авто
448
Китай буде скорочувати залежність компаній від американських постачальників, готуючись до нових заходів у торговій війні з США.
Про це повідомляє Wall Street Journal.
За даними видання, останні кілька місяців чиновники відповідних комітетів вивчають виробничі ланцюжки поставок китайських IT-компаній в умовах загострення торгового конфлікту з США.
Серед компаній, які вивчалися на предмет залежності від іноземних поставок, були, зокрема, китайські виробники смартфонів – Oppo, Vivo і Xiaomi.
Китайські виробники вже ведуть роботу зі скорочення залежності від іноземних компаній у виробничому ланцюжку. Міністерство комерції КНР почало готувати свій «чорний список» у відповідь на санкції США проти Huawei та інших компаній.
Хоча Пекін заявив, що поки що не вживатиме заходів у відповідь на останні імпортні мита з боку США, китайські санкції проти американських компаній можуть бути озвучені після вступу в силу повної заборони для приватних компаній США на співпрацю з Huawei.
Внесення в «чорний список» для компаній США може означати як втрату доступу до ринку Китаю, так і додаткові витрати через необхідність перенесення виробництва до інших країн.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас