Польща замінює російський газ поставками з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща замінює російський газ поставками з США

Енергетика
849
Польща збирається нарощувати закупівлі американського скрапленого природного газу (СПГ), який, за заявою національної держкомпанії PGNiG, обходиться істотно дешевше за російську сировину.
“Зробити це імпортер планує після 2022 року, коли закінчується довгостроковий контракт з “Газпромом”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що вже зараз наміри Польщі знизити залежність від російського газу підтверджуються статистикою: в першому півріччі країна скоротила закупівлі у “Газпрому” на 28%, до 4,3 мільярда кубометрів. Польська держкомпанія PGNiG з 2022-2023 років розраховує купувати в США великі обсяги скрапленого природного газу, заявив заступник голови правління концерну Мачей Вожняк.
До цього часу у компанії закінчується контракт з російським “Газпромом” на 10 мільярдів кубометрів на рік (загальне споживання Польщі – близько 19 мільярдів кубометрів). За вже підписаними контрактами Польща протягом 24 років буде закуповувати у американської Cheniere спочатку близько 0,52 мільйона тонн скрапленого газу на рік (до 2022 року), а потім – по 1,45 мільйона тонн, а також 2 мільйони тонн на рік у Venture Global LNG протягом 20 років.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас