У НБУ розповіли про мету на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про мету на валютному ринку

Валюта
2722
Нацбанк вважає низьку інфляцію підвалиною для майбутнього економічного зростання.
Про це заявив голова НБУ Яків Смолій, повідомляє прес-служба НБУ у Facebook.
НБУ не може ставити мету купувати валюти більше або менше, аніж дозволяє ринок. Більша купівля сформувала б дефіцит валюти, переламала б тренд курсу, і гривня почала би знецінюватися. Це не є нашою метою. Наша ціль – не допустити великої волатильності курсу, оскільки це погано позначається на ціновій стабільності”, – йдеться у повідомленні.
Смолій також зазначив, що українці зможуть отримувати кредити під 12-13% за відповідних економічних умов, після зниження НБУ облікової ставки до 9% у 2020-му та 8% у 2021 році і врахування маржі банків у 4-5%.
Довіра до банківської системи поступово підвищується, люди відкладають кошти на гривневі депозити. Тобто можна говорити і про збільшення довіри до гривні.
“Незалежність центробанку означає, що при зміні влади в країні керівництво регулятора не міняється під конкретного політика. Незалежність Національного банку забезпечує спадковість і передбачуваність його політики”, – пояснює голова НБУ.
Тому загроз для незалежності регулятор не бачить,а заяви від нових політичних сил про потребу зміни курсу Національного банку не надходили.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас