Іноземні експерти прокоментували прискорення зростання ВВП України до 4,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні експерти прокоментували прискорення зростання ВВП України до 4,6%

Казна та Політика
1619
Прискорення зростання ВВП України в другому кварталі цього року до 4,6% перевершило очікування експертів.
«Зростання ВВП України в другому кварталі 2019 року склало 4,6% в річному вираженні, що є великим сюрпризом, враховуючи, що, згідно з консенсус-прогнозом, повинен був скласти близько 2,7%. Це означає, що навіть якщо б решту року зростання квартал до кварталу було б нульовим, річне зростання досягло би близько 3%», – написав у Twitter економіст Інституту міжнародних фінансів, що базується у Вашингтоні, Бенджамін Хільгенсток.
На думку аналітика лондонської брокерської контори BlueBay Asset Management Тімоті Еша, Україна при правильній політиці може зростати польськими темпами. Він підкреслив, що протягом 20 років після 1994 року зростання ВВП Польщі в середньому становило 4,3%.
«Через низьку базу немає причин, через які Україна не може досягти аналогічних темпів зростання при правильній структурі політики», – зазначив Еш.
Директор з інвестицій в лондонській компанії Aberdeen Asset Management PLC Віктор Сабо сказав в коментарі Bloomberg, що інформація Держстату обнадіює. Він шкодує, що компанія зарано продала ВВП-варранти України, випущені під час реструктуризації українського держборгу в 2015 році.

Картки для зберігання грошей

Аналітик Morgan Stanley Аліна Слюсарчук після появи інформації Держстату про прискорення зростання ВВП поліпшила прогноз на цей рік з 2,4% до 3,7%. За її словами, споживча впевненість суттєво зросла після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас