День фінансів, 12 серпня: подорожчання залізничних квитків, план боротьби з рейдерством, впровадження системи "Є-малятко" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 серпня: подорожчання залізничних квитків, план боротьби з рейдерством, впровадження системи "Є-малятко"

511
Понеділок, 12 серпня. Про подорожчання послуг, нові пільги та боротьбу з рейдерством в Україні.
“Є-малятко”: погоджено план дій щодо впровадження проекту. В Офісі президента погодили з профільними органами і міжнародними донорами план дій щодо впровадження проекту “єМалятко”. Проект дозволить отримати 10 послуг держави, пов’язаних з народженням дитини, за однією електронною заявою відразу в пологовому будинку.
Чи подорожчають послуги сервісних центрів МВС. Начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій заявив, що наступного року ціни на послуги сервісних центрів піднімуть. Наприклад, вартість іспиту з водіння на отримання водійського посвідчення може зрости майже в 10 разів.
Також про подорожчання квитків заговорили в “Укрзалізниці”. Голова Укрзалізниці Євген Кравцов заявив, що компанія має рекордні збитки від пасажирських перевезень – 10 млрд гривень щорічно. Тому вони звернулися до влади з проханням про підвищення цін на квитки до рівня собівартості пасажирських перевезень.
Популярність електронних грошей. В Україні зросла кількість електронних гаманців на 20%. Про це повідомляють в Нацбанку. Обсяг операцій з електронними грошима становить 4939 млн гривень. Перелік банків, які мають право здійснювати випуск електронних грошей, можна побачити за посиланням.
Для багатодітних сімей планують розширити перелік пільг. На сайті ВРУ з’явився законопроект, яким пропонується всі пільги, які призначені для дітей з багатодітних сімей, розширити і на їхніх батьків. Тобто і батьки в багатодітних сім’ях, а також сім’ї, які функціонують як дитячі будинки сімейного типу зможуть користуватися пільговим проїздом у транспорті тощо.
Три пункти у боротьбі з рейдерством. Робоча група з боротьби з рейдерством планує створити систему, яка буде повідомляти громадянам про перехід їхнього майна до іншого власника. Для здійснення цього плану розробили три головні пункти .
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас