День фінансів, 9 серпня: Е-пенсія, відправка грошей за кордон через Приват24, анонс змін для ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 серпня: Е-пенсія, відправка грошей за кордон через Приват24, анонс змін для ФОП

980
П’ятниця, 9 серпня. Про нові сервіси та зміни.
Е-пенсія від ПФ. Пенсійний фонд запустив сервіс “Е-пенсія”, в якому можна надати документи для призначення пенсії дистанційно в електронному вигляді. Сервіс є безкоштовним.
Досьє в один клік. В Україні запустили інструмент, який дозволяє перевіряти дані фізичних осіб за реєстрами і з’ясовувати всю ключову інформацію. Банки зможуть швидко дізнаватися про всі ваші борги, правопорушення і не тільки.
Переказ грошей за кордон через Приват24. В інтернет-банкінгу Приват24 крім того, що можна переказати гроші на будь-який рахунок/картку, оплатити комуналку, купити квитки, їжу, квіти, можна ще і переказувати гроші за кордон або отримати переказ звідти, оплачувати товари або послуги іноземних компаній і т.п. Наші журналісти розібралися, як це робиться.
Анонс змін для ФОП. В уряді готують рішення для ФОП, яке виключить ухилення від податків. “Всі на ФОПах. Але ці юрособи перевищують ліміти своєї діяльності. А це ухилення від оподаткування. Тому ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість ФОП працювати на цій системі, а з іншого – виключити ухилення від оподаткування”, – повідомили в уряді.
Рецепт зростання економіки України від НБУ. Економіка України сьогодні має можливість зростати такими ж темпами, як в інших країнах Євросоюзу – Польщі та Румунії. Для цього необхідно зробити ДФС прозорою, відкрити ринок землі, розвивати малий і середній бізнес і знизити рівень тіньової економіки. Так Україна зможе розвиватися темпами 5-7 %.
Протидія виведенню грошей в офшор. В Україні 1 грудня почне дію конвенція з протидії виведенню грошей в офшор. Як зазначають в Мінфіні, це важливий крок для протидії розмиванню бази і виведенню прибутку з-під оподаткування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас