День фінансів, 7 серпня: валютне послаблення від НБУ, випуск Apple Card, кредитки для подорожей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 серпня: валютне послаблення від НБУ, випуск Apple Card, кредитки для подорожей

512
Середа, 7 серпня. Корисні новини для бізнесу, мандрівників і любителів Apple.
Нацбанк дозволив купувати валюту за рахунок кредитних коштів. У рамках валютної лібералізації Національний банк дозволив бізнесу купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень по сумі. Також вдосконалено валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних термінів розрахунків за зовнішньоекономічними операціями.
Кредитні картки від Apple. Apple 6 серпня почала випускати віртуальні кредитні картки Apple Card. Картку можна використовувати всюди, де працює сервіс Apple Pay. До переваг картки відносять відсутність комісій: за випуск, транзакції, погашення кредитів, no late fees, no foreign transaction fees тощо.
До речі, якщо ви ще не визначилися, з якою кредиткою краще їхати за кордон… Ми підкажемо! Адже подорожувати з “готівкою” – незручно і небезпечно. А кредитна картка дає масу можливостей: можна безкоштовно користуватися грошима банку, заробляти на витратах, отримувати фінансову допомогу від друзів і близьких і багато іншого. Щоб вирішити, яку саме кредитку взяти з собою в поїздку, журналісти Finance.ua склали 👇

Рейтинг кредитних карток для подорожей 🏖️

Нові зарплати для лікарів. Радник Президента в питаннях охорони здоров’я Михайло Радуцький заявив, що в Україні планують ввести страхову модель охорони здоров’я. Тобто, лікар і медсестра зможуть отримувати не зарплату, а відсоток від оплаченої послуги.
Ставка податкової амністії. Глава Державної податкової служби Сергій Верланов заявив, що проект податкової амністії капіталів, що проходить обговорення, передбачає базову ставку в 9% і пільгову в 5% при добровільному розкритті інформації платником податків. За його словами, щодо податкової амністії капіталу ведуться переговори з МВФ.
Субсидії за 5 років. Загалом в період з 2014 по 2019 рік на субсидії було виділено 253,3 млрд грн. Цікаво, що в 2018 році грошей на допомогу громадянам виділили в 11 разів більше, ніж в 2014. Збільшилася також і кількість сімей, які отримують виплати: в червні 2014-го – 116,3 тис., в червні 2019-го – 643,6 тис.
Прогноз по курсу на серпень. Фінансовий експерт Олексій Козирєв повідомив для Youtube-каналу Finance.ua, що основною причиною падіння курсу долара є поведінка нерезидентів. За його словами, ситуації 25 грн за долар вже не буде. Що буде з валютою далі і чи варто купувати долар сьогодні, дивіться в новому відео. 👇
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас