Безкоштовна "комуналка" для людей похилого віку: експерти оцінили пропозицію Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовна "комуналка" для людей похилого віку: експерти оцінили пропозицію Зеленського

Казна та Політика
7376
Поки представники партії “Слуга народу”, які проходять до Ради, обговорюють питання підвищення пенсій і нової пенсійної реформи, в Офісі президента вивчають заяву Володимира Зеленського про безкоштовну “комуналку” для людей похилого віку. Глава держави запропонував повністю звільнити пенсіонерів старше 70 років від оплати компослуг.
Коли нововведення почне діяти, поки невідомо. В цілому, експерти скептично оцінюють цю ініціативу, передає Сегодня.
Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин сумнівається, що ідея буде реалізована. За його словами, до зими в країні на 35% зросте число отримувачів субсидій, а газ може помітно подорожчати – разом з гарячою водою та опаленням.
“У цій ситуації передвиборчу популістську ідею з безкоштовною “комуналкою” відкладуть надовго, якщо не назавжди”, – упевнений Пендзин.
А експерт з ЖКГ Андрій Никончук впевнений, що навіть якщо пропозицію президента буде схвалено, чекати змін цього року безглуздо.
“Цьогоріч точно не буде, позаяк у бюджеті не передбачено фінансування. Треба дочекатися проекту держбюджету на 2020 рік і, виходячи із закладених в нього сум на “безкоштовну “комуналку”, можна буде оцінити, кого ця норма торкнеться”, – зазначив Никончук.
Втім, може статися, що претендентів на безкоштовну “комуналку” зовсім не знайдеться. Це можливо при тих умовах відбору, про які говорив президент: вік 70 і більше років, 40 років трудового стажу, доходи не вище 1564 грн (ПМ для непрацездатних). У Пенсфонді зазначають, що у громадян такого віку пенсія розраховувалася ще за старими нормами і перевищує ПМ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас