Суд заявляє про можливий тиск через справу про націоналізацію Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заявляє про можливий тиск через справу про націоналізацію Приватбанку

Кримінал
323
Вищі посадові особи держави могли втручатися в діяльність суддів Окружного адміністративного суду Києва під час ухвалення рішення за позовом Ігоря Коломойського про незаконність націоналізації “Приватбанку”.
Про це йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.
“Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, вчиненого стосовно суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Амельохіна Віталія В’ячеславовича, Келеберди Володимира Івановича та Качура Ігоря Анатолійовича у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – йдеться в повідомленні.
Як поінформував голова ВРП Володимир Говоруха, 24 та 25 квітня до ВРП надійшли повідомлення суддів Окружного адмінсуду Києва Амельохіна, Келеберди, Качура про втручання в їхню діяльність.
За словами Говорухи, судді зазначили, що 18 квітня ними було прийнято рішення у справі за позовом екс-власника Приватбанку Коломойського до Національного банку, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, яким, зокрема, визнано протиправними рішення відповідачів, прийняті в межах процедури націоналізації цього банку.
Досудове розслідування триває.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас