День фінансів, 2 серпня: зарплати нових нардепів, кредитні картки для водіїв, гривня - "найміцніша" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 серпня: зарплати нових нардепів, кредитні картки для водіїв, гривня - "найміцніша"

1107
П’ятниця, 2 серпня: Як можна заощадити на паливі за допомогою карток і бонусів, і чому гривня – “найміцніша” валюта світу.
Гривня стала “найміцнішою” валютою світу. Про це свідчать дані Thomson Reuters. Станом на 2 серпня 2019 року гривня посіла перше місце в рейтингу світових валют по відношенню до долара США, незважаючи на зростання курсу долара на міжбанківському ринку України. З початку 2019 року гривня зміцнилася до долара на 9,1%, посівши перше місце в рейтингу.
І хоча в останні дні долар відіграє свої позиції, НБУ запевняє, що якщо гривня буде зміцнюватися – стримувати її ніхто не буде. За словами директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка, у регулятора “немає тактики, щоб захищати якусь цифру”, адже в Україні плаваючий курс гривні, а не фіксований. Також він зазначив, що курс гривні зміцнювався під впливом ринкових факторів.
Зарплати для нових нардепів. Кожен депутат обіймає в парламенті певну посаду. Посадовий оклад залежить від посади кожного законодавця. Нагадаємо, що прожитковий мінімум з 1 липня становить 1936 гривень. Які будуть зарплати у спікера Верховної Ради та інших нардепів – читайте.
Кредитні картки для водіїв як засіб економити. Розповімо в новому матеріалі про базові принципи економії на паливі за допомогою бонусів. Де найвигідніше заправлятися і які бонуси ви можете отримати – читайте тут.
Як повернути гроші за квитки на поїзд. Для тих, хто звик подорожувати на поїзді – в “Укрзалізниці” нагадали основні правила повернення грошей за проїзні документи. Повертаючи квитки, слід пам’ятати, що у всіх випадках, крім провини перевізника, будуть зняті комісійні збори, які беруть участь в операції оформлення.
Чехія ввела нові правила для власників робочих карт. Українців, які працюють у Чехії, попереджають про нові правила для власників робочих карт. Про це повідомляє Посольство України в Чехії. Які зміни передбачаються і перелік документів на робочу візу в Чехію тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас