День фінансів, 31 липня: варіанти переказу грошей з Польщі, плани великої приватизації, критика НБУ від Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 31 липня: варіанти переказу грошей з Польщі, плани великої приватизації, критика НБУ від Мінфіну

383
Середа, 31 липня. Як швидко переказати гроші з Польщі в Україну, і чому Мінфін розкритикував НБУ.
Дев’ять способів переказати гроші з Польщі в Україну. Згідно з даними польської дослідницької компанії Selectivv, у Польщі проживає близько 1,3 млн українців. Їм доводиться шукати способи швидкої передачі грошей на батьківщину. Якщо і вас хвилювало питання переказу грошей з Польщі – Finance.ua розповість, як це зробити в новому матеріалі.
Велика приватизація. Банки на прицілі. Офіс Президента України анонсував масштабну приватизацію з прицілом, в першу чергу, на банки. Кажуть, що для залучення в країну великих іноземних фінансово-банкових груп. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук. Він наголосив, що майбутній український уряд змушений дозволити велику і всеосяжну приватизацію, яка стосуватиметься навіть Укрзалізниці й Укрпошти. Хто ще потрапляє під роздачу.
У Мінфіні розкритикували НБУ. Міністр фінансів України Оксана Маркарова дала коментар з приводу зміцнення гривні. Про це голова Мінфіну написала в коментарі під постом новопризначеного члена наглядової ради ПриватБанку Романа Сульжика. Вона вважає бездіяльність нацрегулятора в стримуванні зростання курсу гривні такою, що “межує зі злочинною халатністю”. Маркарова погодилася з автором тексту, що зміцнення гривні можна використовувати для того, щоб накопичити резерви, знизити процентні ставки (зокрема облікову) і скасувати всі обмеження на рух капіталу в країні.
Нафтогаз підрахував збитки від анексії Криму. НАК «Нафтогаз України» і підприємства її групи подали до суду при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі позов щодо розміру компенсації збитків, завданих експропріацією активів групи Нафтогаз в Криму. Нафтогаз просить суд зобов’язати Російську Федерацію виплатити на користь позивачів 5,2 млрд дол. США.
ПриватБанк переводить рахунки клієнтів на міжнародні номери. З 5 серпня 2019 року корпоративні клієнти ПриватБанку і підприємці отримають нові номери рахунків у міжнародному форматі IBAN. Про це повідомила прес-служба банку. З 1 листопада 2019 року застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України.
Вартість автономерів. Перевіряємо онлайн. В Україні запрацював сервіс, за допомогою якого можна онлайн перевірити вартість номерного знака з бажаною комбінацією цифр. Номерні знаки згруповані за 8 категоріями. Власник автомобіля має можливість впорядкувати їх від найдешевших до найдорожчих і навпаки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас