Українці з ID-паспортами не можуть відкрити рахунки - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці з ID-паспортами не можуть відкрити рахунки - ЗМІ

Фінтех і Картки
3956
У українців з ID-паспортами залишилися проблеми з відкриттям банківських рахунків. Банки не оснастили всі свої відділення спеціальними пристроями, що зчитують інформацію з ID-карток, тому людям, як і раніше, доводиться носити з собою довідки в паперовій формі.
Про це йдеться в телеграмі Нацбанку №57-0007/39039, яка є в розпорядженні UBR.ua. Документ підписав директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олександр Яблунівський.
«До Національного банку продовжують надходити скарги від громадян-клієнтів банків або потенційних клієнтів, які звертаються в банки для відкриття рахунків, на відсутність у відділеннях банків пристроїв для зчитування інформації з безконтактного електронного носія ID-картки», – йдеться в документі.
У ньому ж регулятор нагадав про свої вимоги до підопічних закупити зчитувальні пристрої для всіх відділень. Чиновники нагадали, що ID-паспорти почали видавати в Україні ще в далекому 2016 році, і була маса часу для адаптації до них.
«Треба врахувати, що число громадян, які отримують ID-картки, постійно збільшується, а з часом такі особи переважатимуть серед клієнтів. Тож питання належного обслуговування банками клієнтів з ID-картками потребує невідкладного вирішення», – підкреслюється в телеграмі Нацбанку.

Кращі картки для зберігання грошей 

Регулятор вимагає від підопічних до 12 серпня 2019 року звіт за трьома пунктами:
статистику щодо загальної кількості філій і відділень банку, оснащених обладнанням для зчитування інформації з ID-картки;
дані про загальну кількість філій і відділень банку, в яких відсутні пристрої для зчитування інформації з ID-картки;
проблематику (з переліком питань технічного, організаційного характеру) забезпечення банківських точок потрібними для ID пристроями.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас